Kapacitet

Beredning

Rätt metod för rätt ändamål och produkt!

Beredning är en viktig del av vår verksamhet som skall säkerställa att kunden får rätt kvalitet och pris. Vi på Jålek Plåt AB ser oss som en resurs i kundens utvecklingsarbete och bidrar med vår kompetens om material och tillverkningsprocesser. Vi utgår normalt från våra kunders cad filer företrädesvis 3D filer i .stp eller .sat.

Beredning - Jålek Plåt AB

Lager

Snabba leveranser hos oss på Jålek AB

För att tillgodose kunders krav på snabba ledtider har vi valt att ha ett stort lager av råmaterial. Flera typer av material så som aluminium, rostfritt, koppar, polykarbonat, stål samt stål med olika typer av korrosionsskyddande yta som varmförzinkad aluzink mm finns hemma i tjocklekar mellan 0,5-10 mm.

Lager för snabba leveranser - Jålek Plåt AB

Stansning

Stansning sker i Amada stansline med ett råmateriallager med plats för 12 ton. Här sker ett automatiskt verktygsbyte från magasin med 300 verktyg samt en plockrobot som staplar färdiga detaljer på pall. Detta ger oss ett effektivt processflöde med hög automation som inte kompromissar med flexibiliteten.

Stansning med effektivt processflöde - Jålek Plåt AB

Laserskärning

Vi har två lasermaskiner med kapacitet 4kw och en combimaskin för laser, stans och gängning. Våra Amadalasrar är utrustade med laddare och plockrobot vilket ger en automatisk laserline som lämpar sig för allt från prototyper till stora serier.

Vi klarar plåtformat upp till 3000*1500mm.
Vi skär stål och rostfritt 0,30 mm till 10 mm och aluminium upp till 6 mm.

Larserskärning från prototyp till stora serier  - Jålek Plåt AB

Gradning

Med två gradmaskiner från Lissmac för dubbelsidig gradning, samt 2 trumlare klarar vi att ge kunden en gradad detalj med en fin finish på ett rationellt och prisvärt sätt.

Gradning med fin finish - Jålek Plåt AB

Kantpressning

Vi har fem Amada kantpressar samt ett stort urval av verktyg. Presskraft från 50 till 100 ton. Bockningslängd upp till 3000 mm. Kantpressning kräver stor erfarenhet där våra kompetenta operatörer säkerställer kvalitet och effektivitet.

Kantpressning - Jålek Plåt AB

Monteringspressar

Vi har 2 haegerpressar för effektiv montering av fästelement. Distanser, presskruvar och muttrar pressas fast i laserskurna eller stansade hål. Det ger en bra precision och underlättar kundens montering. Vi kan även leverera detaljer med svetsbult.

Monteringspressar - Jålek Plåt AB

Svetsning

Ett hantverk som kräver mycket av operatören. Vi behärskar: Tig- och Mig-svetsning i aluminium, stål och rostfria material.

Punktsvetsning

En svetsmetod som tillför minimalt med värme och är en kostnadseffektiv process för att sammanfoga plåtdetaljer.

Svetsning och punktsvetsning - Jålek Plåt AB

Tog-lock

Ett alternativ till punktsvets där materialet formas till ett nitförband helt utan tillförsel av värme. Fungerar utmärkt i alla plåtsorter även aluminium.

Tog -lock för alla plåtsorter - Jålek Plåt AB

Märkning

Vi kan utföra prägling i stansmaskin, etsning i laser samt nålprägling för märkning av detaljer som artikelnummer, företagslogga, monteringsanvisningar etc.

Märkning av detaljer - Jålek Plåt AB

Montering

Vi utför viss montering om kunden så önskar för att få en mer komplett produkt direkt till slutmontering.

Montering för komplett produkt - Jålek Plåt AB